Seminář k nakládání s odpady v Plzeňském kraji

obrazek
09. února 2017 13:24, aktualizováno 12:24, Bc. Eva Mertlová

Plzeňský kraj ve spolupráci se Svazem měst a obcí Plzeňského kraje, Regionální rozvojovou agenturou a společností Plzeňská teplárenská zorganizovali seminář k nakládání s odpadem v Plzeňském kraji, který se uskutečnil v Centru CAOLINUM Nevřeň na severním Plzeňsku. Plzeňský kraj zastupovala radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Radka Trylčová, která představila plány Plzeňského kraje k nakládání s odpadem. Dále se speciálního semináře zúčastnil také náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje a fondů EU Ivo Grüner.

Radní Radka Trylčová představila Plán odpadového hospodářství Plzeňského kraje

Prostřednictvím prezentace představila hostům semináře radní Radka Trylčová Plán odpadového hospodářství Plzeňského kraje. "Zaměřujeme se na školy a domácnosti, podporujeme třídění odpadu i kompostování. Motivujeme obce například soutěží ve třídění odpadu a pravidelně je alespoň symbolicky oceňujeme, vítězové pak získají i finanční odměnu. Plzeňský kraj se dlouhodobě mezi kraji v ČR umisťuje na předních místech v třídění odpadu a my bychom chtěli tento trend udržet," uvedla Radka Trylčová.

Plzeňský kraj za rok 2015 eviduje celkem 43,6 kg tříděného odpadu na jednoho obyvatele, průměr v ČR je 42,3 kg na obyvatele. V loňském roce se Plzeňský kraj umístil opakovaně mezi prvními šesti kraji ve třídění odpadu.