Rozvoj kreativity začíná poctivým řemeslem

obrazek
28. května 2018 14:09, aktualizováno 13:09, Mgr. Jana Filípková

Nejen žáci, ale i odborníci a zájemci z řad veřejnosti mohou využít nové Tréninkové centrum pro obkladače, které za přítomnosti náměstkyně hejtmana Ivany Bartošové a radní kraje Radky Trylčové bylo slavnostně otevřeno ve čtvrtek 26. dubna 2018 v prostorách DEPO 2015 v Plzni.

Vzniklo tak pracoviště pro 10 lidí, kteří si tady mohou sami vyzkoušet činnosti související s obkladačským řemeslem. Je to nabídka nejen pro firmy, ale i jednotlivce, kteří chtějí mít zkušenost s keramikou a jejím zpracováním, a tady mají jedinečnou příležitost.

Jedná se již o 8. řemeslnou dílnu, která se nachází v prostorách DEPO 2015.

„Jsem nadšená z tohoto ambiciózního projektu, nejen z pohledu zřizovatele odborných škol, ale i z uvědomění, jaké je to náročné povolání, které musí reflektovat změny ve vývoji společnosti i technologií. Navíc vnímám, že dlouhodobé vzdělávání řemeslníků je pro společnost klíčové,“ prohlásila Ivana Bartošová.

Aktuálně dochází k řadě změn ve společnosti, v podnikání či ve stavebnictví, což samozřejmě nemůže zůstat bez dopadu i na obor obkladač. Zvyšují se nároky na znalosti, kvalitu a preciznost řemeslné práce, skoro denně se můžeme setkat s novými materiály a technologiemi, výrobci vyžadují dodržování technologických a montážních návodů a díky internetu se někdy zdá, že spotřebitel či zákazník má mnohem více informací, než obkladač sám. A k opačnému trendu by mělo napomoci právě nově otevřené Tréninkové centrum

V neposlední řadě i samotná EU má zájem podpořit vzájemnou spolupráci subjektů a organizací při sjednocování podmínek pro podporu řemesel.

Fotogalerie: