Románská knihovna v Plzni nabízí díla ve třech jazycích

obrazek
06. října 2016 12:18, aktualizováno 11:18, Bc. Eva Mertlová

Knihy ve třech světových jazycích nyní nově nabízí Studijní vědecká knihovna Plzeňského kraje ve své nové Románské knihovně, která byla slavnostně otevřena ve středu 5. října 2016. Knihy ve francouzském, španělském a italském jazyce jsou k  dispozici v Evropském domě na plzeňském náměstí Republiky, kde se nachází i ostatní cizojazyčné knihovny spadající pod zařízení Plzeňského kraje.

Slavnostního otevření Románské knihovny se zúčastnili člen Rady Plzeňského kraje Jaroslav Šobr, španělský rada pro kulturní a konzulární záležitosti José Miguel de Lara Toledo a ředitel Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje Daniel Bechný.

"Rozšíření studijních materiálů o další cizojazyčné verze samozřejmě vítáme, umožní studentům další rozvoj ve studiu jazyků. Především studenti Gymnázia Luďka Pika jistě využijí možnost studijních materiálů ve španělštině, protože právě toto gymnázium dvojjazyčný obor nabízí," uvedl radní Jaroslav Šobr při slavnostním otevření knihovny.

Fotogalerie

    

Studijní vědecká knihovna Plzeňského kraje zahájila ten samý den také výstavu plakátů s motivem dona Quijota de la Mancha pod názvem Quijot na plátně. Výběr plakátů je plodem intenzivního pátrání Enroca Camacha v národních a mezinárodních archivech a filmotékách. Výstava bude probíhat do 27. října 2016 v galerii Evropského domu.