Rodinný den se Stodskou nemocnicí

obrazek
06. září 2017 14:36, aktualizováno 13:36, Mgr. René Zeithaml

V úterý 5. září 2017 odpoledne se uskutečnil v areálu nemocnice ve Stodu Rodinný den se Stodskou nemocnicí. Jednalo se o neformální setkání zaměstnanců a jejich rodin. Návštěvníky akce přišla pozdravit i radní pro zdravotnictví Milena Stárková.

Takováto setkání by se postupně měla stát tradicí v každé z nemocnic Plzeňského kraje. První akce tohoto typu se v úterý ve Stodu i díky počasí velice vydařila. V průběhu odpoledne ji navštívily bezmála tři stovky lidí včetně dětí nejrůznějšího věku. Především pro děti byl připraven bohatý program. 

Zdravotníci i další zaměstnanci nemocnice se znají především z prostředí nemocnice, kdy řeší každodenní pracovní záležitosti. Navíc ne každý se v tom pracovním styku potkává s každým. Příležitostí, aby se spolu mohli pobavit nepracovně, mimo zdi nemocnice a ve větším počtu, je málo. Proto se vedení nemocnice rozhodlo takovou příležitost umožnit. A protože je začátek školního roku, nabízelo se zaměřit akci především na děti," popisuje mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že kromě zaměstnanců s rodinami byli pozváni i partneři nemocnice.

O občerstvení se skvělým menu se zasloužila kuchyně Stodské nemocnice. Pro děti bylo připraveno tetování, malování na obličej, dovednostní soutěže o drobné ceny, nafukovací skákací hrad se skluzavkou nebo možnost střelby z luku. Zájemci mohli navštívit i vybrané pracoviště nemocnice. Ukázat svoji techniku a představit činnost přijeli hasiči, zdravotničtí záchranáři a policie. Zejména děti se mohly přímo i posadit za volant hasičské cisterny nebo policejního motocyklu. Pozornost vzbudil i mistr světa v tzv. "fruitcarvingu" Zbyněk Ženíšek, který předvedl tuto disciplínu, tedy vyřezávání do ovoce a zeleniny, a zájemcům umožnil si tuto činnost i vyzkoušet.

Fotogalerie: