Regionální kolo Memoriálu Rosti Čtvrtlíka hostila Plzeň

obrazek
10. března 2016 13:18, aktualizováno 12:18, Bc. Eva Mertlová

Regionální kolo celorepublikové soutěžní přehlídky mladých recitátorů Memoriál Rosti Čtvrtlíka se uskutečnilo v pondělí 7. března 2016 v Divadle Dialog v Plzni. Plzeňského klání se zúčastnilo 7 recitátorů. V porotě zasedl herec Divadla pod Palmovkou René Přibil, realizátorka pražského kola Eva Chundelová a Janeta Benešová, zakladatelka a realizátorka soutěže.

V kategorii A získal první místo Jakub Vlach z Gymnázia Luďka Pika Plzeň, o druhé místo se podělili Jiří Vízner a Eliška Floriánová z Gymnázia Žatec, místo třetí nebylo uděleno. V kategorii B první místo získala dvojice Eliška Floriánová a Jiří Vízner z Gymnázia Žatec, druhé místo obsadila Klára Machová z Gymnázia j. Š. Baara Domažlice, místo třetí nebylo uděleno.

Recitátoři umístění na dvou prvních místech postupují do celorepublikového finále, které se koná 15. dubna 2016 v Městském divadle Děčín.

Vyhlášení výsledků se zúčastnil Jaroslav Šobr, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast kultury a památkové péče. Poblahopřál vítězům a popřál jim hodně úspěchů v republikovém kole. "Poděkování náleží určitě pedagogům a rodičům za přípravu soutěžících," řekl na závěr radní Jaroslav Šobr.

Rostislav Čtvrtlík se narodil 9. 11. 1963 v Olomouci. Vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Lipníku nad Bečvou a dále DAMU v Praze. Své první angažmá získal v Brně. Z Brna přešel Čtvrtlík do Divadla pod Palmovkou v Praze. V povědomí televizních diváků zůstává jeho hlas Chandlera ze seriálu Přátelé. Zemřel 6. 3. 2011. Čtvrtlístek z.s., Gymnázium Děčín jsou vyhlašovateli celorepublikové soutěžní přehlídky mladých recitátorů.