Recyklojízda 2018 v Plzeňském kraji

obrazek
26. června 2018 09:57, aktualizováno 11:19, Mgr. René Zeithaml

Sedmnáctou zastávkou týmu Recyklojízda 2018 projíždějícího v červnu Českou republiku, aby podpořil třídění a recyklaci baterií, byly úterý 19. června 2018 Horažďovice. Po krátkém setkání s občany, kteří přinášeli staré baterie, a zástupci městského úřadu pokračoval následující den tým cyklistů do Sušice a pak do Klatov. Ve čtvrtek zavítal tým do Domažlic a Horšovského Týna a v pátek 22. června zakončil svoji cestu po Plzeňském kraji v Tachově.

Tuto akci hlásající motto "Baterie do koše nepatří" podpořila i Radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Radka Trylčová. Symbolicky společně s Václavem Liškou z krajského úřadu doprovodila cyklisty přes hranice kraje v Horažďovicích a následující den v Klatovech, kde se zúčastnila i návštěvy sběrného dvora a třídící linky. Za Plzeňský kraj pak Radka Trylčová rozdala cyklistům drobné dárky s reflexními prvky.

Fotogalerie:

         

Sběrná místa jsou na každém rohu
Sběrných míst je v ČR už přes 20 tisíc. Asi nejznámější jsou červené venkovní kontejnery na třídění drobných elektrospotřebičů a baterií. Na popularitě získávají sběrná místa v obchodech. Kdykoli tedy půjdete nakoupit do supermarketu, můžete zde odevzdat i baterie. Dalším místem jsou sběrné dvory. Stále více měst a obcí zřizuje sběrná místa na baterie přímo na městských nebo obecních úřadech. Pokud nevíte, kde máte nejbližší sběrné místo, určitě ho najdete ve vyhledávači mapa.ecobat.cz.

Projekt organizuje nezisková společnost ECOBAT a informace o něm jsou k dispozici na webu recyklojizda.ecobat.cz nebo na facebookovém profilu Recyklojízda.