Radní vařili pro prezidenta polotmavý speciál 2015

obrazek
09. února 2015 11:35, aktualizováno 11:11, Bc. Eva Mertlová

Měsíc před cestou prezidenta Miloše Zemana do Plzeňského kraje navštívili členové rady kraje Plzeňský Prazdroj, aby založili várku piva pro prezidentskou návštěvu. Prezidentovi bude při jeho návštěvě ve dnech 4. až 6. března 2015 předán soudek patnáctistupňového polotmavého speciálu 2015.

Členů Rady Plzeňského kraje Jaroslava Bauera, Ivo Grünera, Zdeňky Liškové, Václava Štekla, Mileny Stárkové a Jaroslava Šobra se v pátek 6. února ráno ujala osoba nejpovolanější, a to Václav Berka z Plzeňského Prazdroje, který přítomné zasvětil do tajemství vaření plzeňského piva. Nejprve radní založili várku nasypáním sladu do várnic a po vysvětlení toho, jaké suroviny se na výrobu piva používají, jak se zpracovávají a jak celý proces vaření probíhá, následovalo přidávání chmele do prezidentské várky piva.

"Na vaření prezidentského speciálu jsme použili tři druhy sladu – český, bavorský a karamelový a žatecký chmel. Výsledkem bude polotmavé patnáctistupňové pivo," vysvětlil Václav Berka. Až bude speciál hotový, bude stočen do soudku, který bude jedním z darů pro prezidenta Miloše Zemana na jeho návštěvě v kraji.

Fotogalerie

T