Radní Šobr navštívil Klatovy a Klenovou

obrazek
23. dubna 2014 14:04, aktualizováno 13:04, Bc. Renata Flimelová

Ve čtvrtek 17. dubna radní Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památková péče a neziskové organizace Jaroslav Šobr navštívil další dvě organizace zřizované Plzeňským krajem. Jeho první zastávkou byla Galerie Klenová. Ředitelka galerie paní Hana Kristová ho seznámila s chodem celé organizace a společně diskutovali nad problémy, které jsou s vedením galerie spojeny. Paní ředitelka provedla radního celým objektem Klenové včetně přilehlého statku, který je asi největším trnem v patě celé organizaci. Radní si na závěr prohlédl i výstavu Hraniční syndrom, zaměřenou na problematiku českého pohraničí, „odsunu“ či Sudet obecně, kterou prezentují tři přední osobnosti současné výtvarné scény – malíři David Saudek, Jaroslav Valečka a sochař Martin Káňa.
„Klenová je opravdu dalším krásným místem Plzeňského kraje, které stojí za návštěvu. Uspokojí nejen milovníky umění, hradů a zámků, ale také potěší oko každého návštěvníka krásným okolím, přírodou a výhledem z Hranolové věže, který umožňuje vidět Šumavu jako na dlani“ řekl Jaroslav Šobr.

Další zastávkou byla návštěva Stálé divadelní scény Klatovy. Ředitelka divadla paní Zdeňka Koubová seznámila radního s chodem divadla a poté ho celým, velmi rozsáhlým objektem provedla. Jaroslav Šobr si prohlédl nejen divadelní scénu, ale také zázemí, šatny herců a sklady kulis. Jako velmi pozitivní označil bezbariérový přístup díky nainstalované plošině, kterou využívají nejen naši handicapovaní občané, ale také například klienti domova se zdravotním postižením z Bystřice nad Úhlavou. Ředitelka divadla také zmínila dobrou spolupráci mezi městem Klatovy a Stálou divadelní scénou.

Spolu s ředitelkou Stálé divadelní scény Klatovy Zdeňkou Koubovou.