Projekt Kraje pro bezpečný internet má vítěze

obrazek
19. ledna 2017 10:26, aktualizováno 10:09, Bc. Eva Mertlová

Vyhlášení vítězů a předání cen úspěšným řešitelům soutěžního kvízu a vítězným školám s nejvyšší účastí jejích žáků v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet se uskutečnilo ve středu 18. ledna 2017 v sále zastupitelstva na krajském úřadě v Plzni. Ceny předávali náměstek hejtmana Ivo Grüner a za společnost Microsoft Václav Koudele. Společnost Microsoft dodala pro vítěze věcné ceny, Plzeňský kraj věnoval finanční odměny zúčastněným školám, nově také vítězům novinky letošního ročníku nadstavbového Kvízu PLUS.

Na krajském úřadě si hodnotné ceny a šeky na nákup zboží v hodnotě až 8 tisíc korun převzalo celkem 11 žáků a zástupci tří základních a jedné střední školy.

"Jsme velice rádi, že účast v projektu se neustále navyšuje. Právě to je důkazem, že mladí o nebezpečí na internetu ví a nepodceňují ho," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Finalisté Kvíz PLUS:

všichni Gymnázium J. Š. Baara, Domažlice

1. místo Ondřej Kubal

2. místo Vít Adamovský

3. místo Viola Vrbová

4. místo Daniel Hromádko

5. místo Miloslav Šlegl

6 - 8. místo Michal Štefek

6 - 8. místo Klára Machová

6 - 8. místo Lucie Odvodyová

On-line kvíz, vylosovaní:

1. Petra Zdeňková, Odborná škola výroby a služeb Plzeň

2. Barbora Škampová, Gymnázium J. Š. Baara, Domažlice

3. Valérie Blechová, Základní škola a Mateřská škola Všeruby

Vítězné školy dle kategorií:

do 100 žáků – Základní škola a Mateřská škola Žichlice

od 101 do 299 žáků - Základní škola Blatnice

od 300 žáků - Základní škola Hornická Tachov

střední školy - Integrovaná střední škola živnostenská Plzeň

Fotogalerie

      

O projektu Kraj pro bezpečný internet

Jedná se o projekt Asociace krajů České republiky, do kterého je zapojeno již všech 14 krajů. Záštitu nad ním převzalo Národní centrum kybernetické bezpečnosti a jeho partnery jsou například i společnosti Microsoft, Česká pošta a Česká pojišťovna. Finančně byl zajištěn jednak z příspěvků krajů a dále z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky. Věcné dary pro vítěze dodala společnost Microsoft s.r.o.

V roce 2016 využíval projekt v minulých letech vytvořené e-learningové lekce pro žáky, učitele, sociální pracovníky, rodiče a dospělé, zaměstnance a příslušníky Policie ČR, které byly rozšířeny o další témata. Zcela nově byla vytvořena sada deseti videospotů pro seniory. Veškeré informace o projektu jsou dostupné na webových stránkách www.kpbi.cz.

Do soutěžního kvízu se v celé České republice zaregistrovalo celkem více než 28 000 žáků základních a středních škol, z nichž jej úspěšně absolvovalo téměř 13 000. Z tohoto počtu bylo 2 102 žáků z Plzeňského kraje, který se tak stal nejúspěšnějším ze všech krajů. Novinku, kterou byl nadstavbový Kvíz PLUS, zvládlo téměř 400 žáků našeho kraje.