Projekt Kraj pro bezpečný internet má své oceněné

obrazek
16. prosince 2015 19:07, aktualizováno 09. února 2016 09:10, Bc. Eva Mertlová

Vyhlášení vítězů a předání cen vylosovaným řešitelům soutěžního kvízu a vítězným školám s nejvyšší účastí jejích žáků v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet se uskutečnilo ve středu 16. prosince 2015 v sále zastupitelstva na krajském úřadě v Plzni. Ceny předávali náměstek hejtmana Ivo Grüner a za společnost Microsoft Václav Koudele. Společnost Microsoft dodala pro vítěze ceny, kterými jsou X-Box, tablet s klávesnicí a mobilní telefon. Plzeňský kraj věnoval finanční odměny zúčastněným školám.

"Internet je v současné době mocné médium a jeho sílu nelze podcenit a stejně tak jeho nebezpečí. Proto jsme velice rádi, že se do soutěže v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet zapojilo takové množství žáků z Plzeňského kraje. Dokázali tím, že internet znají a nepodceňují," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Vítězní žáci

  1. Tereza Spurná, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Plzeň
  2. Lukáš Hanák, Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň
  3. Tereza Czielová, Gymnázium J. Š. Baara, Domažlice

Vítězné školy (obdržely finanční dary ve výši 20 000 Kč od Plzeňského kraje):

  1. kategorie základní školy do 100 žáků: Základní škola a Mateřská škola Žichlice
  2. kategorie základní školy od 101 do 299 žáků: Základní škola Blatnice
  3. kategorie základní školy od 300 žáků: Základní škola Hornická, Tachov
  4. kategorie střední školy: Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň

Nad rámec pravidel soutěže, za nejvyšší absolutní počet zúčastněných žáků, byla také oceněna Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara Plzeň, která získala finanční dar ve výši 20 000 Kč od Plzeňského kraje.

O projektu Kraje pro bezpečný internet

KPBI je projekt Asociace krajů České republiky, do kterého je v jeho druhém ročníku zapojeno již 10 krajů. Odbornými partnery jsou Národní centrum bezpečnějšího internetu a Microsoft.

Letošní ročník byl primárně zaměřený na žáky. Nicméně připraveno bylo 38 elearningových lekcí pro žáky, učitele, sociální pracovníky, rodiče a dospělé, zaměstnance a příslušníky Policie ČR.

Do soutěžního kvízu se zaregistrovalo celkem 21.301 žáků základních a středních škol, z nichž soutěžní kvíz úspěšně absolvovalo 8.837. Z tohoto počtu bylo 2.505 žáků z Plzeňského kraje, který se tak stal suverénně nejúspěšnějším ze všech krajů. V rámci soutěže bylo 37 žáků oceněno věcnou cenou (10× herní konzole XBOX, 10× tablet Acer, 17× mobilní telefon Lumia). Ceny do soutěže věnovala společnost Microsoft.

Více informací najdete na webu www.KPBI.cz

Fotogalerie