Projekt Bezpečná Šumava představil složky záchranného systému

obrazek
12. září 2016 14:07, aktualizováno 13:07, Bc. Eva Mertlová

V Prášilech se v sobotu 10. září 2016 uskutečnila prezentace projektu Bezpečná Šumava, který má za cíl chránit návštěvníky, obyvatele i přírodu Národního parku Šumava. Součástí akce bylo také představení složek Integrovaného záchranného systému ČR. Plzeňský kraj zastupoval radní pro oblast životního prostředí Václav Štekl.

Návštěvníci akce si mohli prohlédnout rozličné technické vybavení záchranářů, a to vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR, sanitní vůz Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, zásahová vozidla hasičského záchranného sboru ČR, záchranný vůz Horské služby. Policisté také představili ukázky řízených pátracích akcí, záchranáři pak předvedli záchranu osob z výšky, nechyběly ani modelové situace, které ukázaly součinnost všech složek IZS.

"Plzeňský kraj se snaží podporovat všechny složky Integrovaného záchranného systému, ať už hasiče, policii či záchrannou službu, aby obyvatelé Plzeňského kraje i turisté měli jistotu, že v případě nesnází  o ně bude rychle a kvalitně postaráno i v terénu," uvedl radní Václav Štekl.

Fotogalerie