Proběhlo jednání Komise pro sport Rady Plzeňského kraje

obrazek
14. listopadu 2014 15:47, aktualizováno 14:47, Mgr. Jana Filípková

Předposledního jednání Komise pro sport Rady Plzeňského kraje v letošním roce se jako čestný host zúčastnila i světoznámá teniska, olympijská medailistka a vítězka Grand Slamu Andrea Hlaváčová. To se za přítomnosti náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiřího Stručka uskutečnilo ve středu 12. listopadu 2014.

„Jsem rád, a myslím si, že nejen já, že Andrea Hlaváčová se zapojí do připravovaných Her VII. letní olympiády dětí a mládeže, které se v příštím roce poprvé uskuteční v Plzeňském kraji," prohlásil Jiří Struček, který se mj. i zajímal o to, jakou kuchyň má světoznámá teniska, která se narodila v Plzni, ráda.

Andrea Hlaváčková společně s dalšími českými teniskami - Petrou Kvitovou, Lucií Šafářovou a Lucií Hradeckou vyhrály týmovou soutěž potřetí za poslední čtyři roky. Finále Fed Cupu se hrálo v neděli 9. listopadu 2014 v pražské O2 Aréně.

Členové Komise pro sport dále projednali jednotlivé schválené body programu. Pozornost věnovali stávajícím dotačním programům Plzeňského kraje v oblasti sportu, a to konkrétně programu "Podpory sportovních organizací, akcí a aktivit v oblasti vzdělávání a sportu" nebo projektu "Bezpečné branky". Byli také seznámeni se skutečností, že v roce 2015 je v připravovaném rozpočtu Plzeňského kraje uvažováno o obnově investičního programu, a to na vybudování a modernizaci povrchů sportovních hal. Ten by měl navazovat na program "Výstavba víceúčelových hřišť s umělým povrchem a opravy podlah tělocvičen", který byl vyhlašován v letech 2002 až 2013.