Přijetí medailistů ze zimní olympiády

obrazek
19. března 2014 18:12, aktualizováno 17:12, Mgr. Jana Filípková

Ve středu 19. března radní Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče a neziskové organizace Jaroslav Šobr přijal a ocenil dva medailisty s trenérem, kteří reprezentovali Plzeňský kraj na Hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2014 v Kraji Vysočina.

Jednalo se o Barboru Zíkovou, která se umístila na 1. místě v paralelním slalomu jednotlivců v alpském lyžování, a Marka Müllera. Ten společně s Barborou Zíkovou získal stříbrnou medaili v paralelním závodu družstev. Oba závodníky doprovodil jejich trenér Petr Zíka.

„Po osmi letech se Plzeňský kraj dočkal v alpských disciplínách zlaté medaile. Jsem rád, že jsem mohl osobně vyjádřit díky mladým sportovcům za jejich vzornou reprezentaci Plzeňského kraje,“ prohlásil Jaroslav Šobr.

Oficiální setkání všech medailistů se uskuteční v pondělí 7. dubna 2014 v 15.00 hodin v jednacím sále č. 213 ve 2. patře budovy Krajského úřadu Plzeňského kraje v Plzni.


Zleva - trenér Petr Zíka, radní PK Jaroslav Šobr, Barbora Zíková, Marek Müller a Ladislav Vítek z KÚPK

 

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategorii mladších a starších žáků a žákyň. Svým charakterem navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí sportovci tak nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, složení olympijské přísahy nebo soužití v olympijské vesnici.

Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. Tím má každý mladý sportovec možnost účastnit se olympiády dvakrát, jednou za mladší a jednou za starší žáky. ODM je největší sportovní akcí svého druhu u nás. Kromě sportovních soutěží jsou pravidelně součástí ODM umělecké a vědomostní discipliny, například výtvarná, literární či taneční soutěž.