Přehlídka tvořivosti a schopností dětí s postižením v Milířích

obrazek
08. června 2015 13:51, aktualizováno 12:51,

Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře, příspěvková organizace, pořádal ve dnech 3. a 4. června 2015 ve spolupráci s městským kulturním střediskem Tachov již 14. ročník přehlídky tvořivosti a schopností dětí s postižením pod názvem „ Prostor pro duši“.

Tento projekt vznikl na základě prosté myšlenky:  Poskytnout zdravotně postiženým osobám prostor pro předvedení dovedností a schopností. Na nesoutěžní přehlídce se kromě zdravotně postižených prezentují i zdravé děti, které se při zpěvu, tanci, dramatizačním či pohybovém vystoupení společně setkávají v přátelské atmosféře. Vzájemně se poznávají a učí se toleranci k individualitě každého z nich. Akce se účastnila zařízení ze severočeského, jihočeského, středočeského a západočeského kraje. Celkem ve dvou dnech na přehlídce vystoupilo 18 zařízení s 360 klienty.

V hledišti jsme mohli vidět i Zdeňka Honze, člena rady Plzeňského kraje, který se každoročně této přehlídky účastní. Ve svém vystoupení popřál všem účinkujícím hodně zdaru, a všem v sále bohaté kulturní zážitky.

Fotogalerie: