Představení záměru využití původní železniční trati mezi Plzní a Chrástem

obrazek
03. září 2019 13:21, aktualizováno 12:21, Mgr. René Zeithaml

Zástupci Plzeňského kraje včele s hejtmanem Josefem Bernardem a jeho náměstkem pro dopravu Pavlem Čížkem, městského obvodu Plzeň 4 a obce Chrástu strávili podvečer v úterý 27. srpna 2019 v přírodě na vyhlídce nad Bukovcem povídáním s místními občany o záměrech využití tělesa původní železniční trati mezi Plzní a Chrástem.

Plzeňský kraj má zájem na úseku mezi Bukovcem a Chrástem vybudovat asfaltovou cyklostezku, která by se měla stát jednou z páteřních cyklistických tras napojujících město Plzeň. Vzhledem k dostatečné šířce železničního tělesa je druhým záměrem ponechání jedné původní koleje, na které by bylo možné provozovat turistickou atrakci v podobě malých šlapacích drezínových vozíků. Těchto atrakcí je po Evropě vícero a vždy jsou příjemnou součástí dané lokality.

Po představení záměru se v téměř dvouhodinové konstruktivní a přátelské diskusi probraly všechny náměty a připomínky místních obyvatel, které se v projektu v rámci možností zohlední. Akce s účastí několika desítek občanů vzbudila zájem a přijetí představených záměrů veskrze kladně. Příprava tak bude dále pokračovat.

Na závěr proběhlo opékání buřtů, spojené s dalším, již neformálním, povídáním.

Fotogalerie: