Pracovní skupina Vzdělávání zasedala již podesáté...

obrazek
01. listopadu 2018 12:08, aktualizováno 11:08, Mgr. Jana Filípková

V úterý 4. září 2018 se sešli členové "Pracovní skupiny Vzdělávání" k již desátému jednání. Zasedání zahájila předsedkyně Ivana Bartošová, náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu.

Po úvodních administrativních formalitách seznámil Petr Duda (z KÚPK) členy PS Vzdělávání s aktuálními informacemi k realizaci projektu „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“. Informoval o spolupráci s ostatními subjekty, o akcích, které již proběhly a také o harmonogramu dalších aktivit. Ivana Bartošová vyzdvihla "analýzu věkové struktury pedagogů středních škol, která byla předložena Asociaci krajů a školské komisi".

V dalším bloku byl schválen seznam projektových záměrů do 86. výzvy IROP, která je určena pro speciální školy se žáky se zdravotním postižením a školských poradenských zařízení. Výzva byla vyhlášena 30. 8. 2018 a zahájení příjmu žádostí probíhá od 27. 9. 2018.

Dále byla pozornost věnována Analýze vývoje mezd Plzeňského kraje, jenž je prozatím největším výstupem Paktu zaměstnanosti Plzeňského kraje. Analýzu představil Pavel Beneš z Regionální rozvojové agentury PK. Analýza byla provedena na základě dat ČSÚ a MPSV v časovém kontextu od roku 2005 ve srovnání s ostatními kraji a průměrem ČR. V návaznosti bude také provedena další analýza, jež se bude věnovat napětí na trhu práce podle skupin zaměstnání.

Důležité dokumenty a prezentace z jednání jsou zveřejněny níže v příloze.

 

Soubory ke stažení