Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje poprvé zasedala

obrazek
27. října 2015 15:10, aktualizováno 14:10, Bc. Eva Mertlová

Na svém prvním zasedání se v úterý 27. října 2015 na Krajském úřadě Plzeňského kraje sešla Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje (PSV). Její členové se na prvním setkání seznámili s programem a cílem pracovní skupiny, odsouhlasili statut pracovní skupiny, předsedu i místopředsedu a probírali se budoucími cíli a možnostmi spolupráce Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje s Regionální stálou konferencí pro Plzeňský kraj. Plzeňský kraj zastupují v roli předsedy náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček, dále pak v roli místopředsedy vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková. V PSV dále zasedá také radní pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslav Šobr. Nechyběli také zástupci Unie školských asociací ČR - zástupci asociací ředitelů základních škol, gymnázií, průmyslových středních škol a dalších odborných škol. Odbornými granty PSV jsou odborný garant KAP - Pavla Chocholová, zástupce NIDV Lucie Holacká a zástupci realizačního týmu KAP z řad zaměstnanců odboru školství.

Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje má za cíl především mapovat situaci  a potřeby území a škol, vzdělávacího systému a trhu práce a zaměstnavatelů. Své návrhy vycházející ze zjištěných potřeb resp. klíčová témata bude pak předkládat Regionální stálé konferenci pro Plzeňský kraj.

"Je třeba podporovat vzdělávání a pružně reagovat na potřeby škol a zaměstnavatelů resp. trhu práce vůbec. A právě to je cílem této ustanovené pracovní skupiny, která dnes poprvé zasedala," uvedl radní Jaroslav Šobr při zahájení zasedání pracovní skupiny.

Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje má za cíl sledovat potřeby škol, území a také trhu práce