Potleskem ocenili vystoupení klientů i práci terapeutů

obrazek
11. prosince 2014 18:22, aktualizováno 17:22, Mgr. Jana Filípková

Již tradičně se na začátku prosince uskutečnila v Domově se zdravotním postižením v Milířích Mikulášská besídka. Tohoto pravidelného předvánočního setkání s obyvateli domova se 3. prosince 2014 zúčastnil i náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček a člen Rady Plzeňského kraje pro sociální věci Zdeněk Honz.

Program s adventní a vánoční tématikou, kdy klienti pod profesionálním vedením jednotlivých terapeutů a sociálních pracovníků zazpívali vánoční koledy, zahráli několik pohádek, zatančili, přednesli básničky, zahráli na klavír, přesvědčil přítomné, že obyvatelé domova i přes svůj handicap dokáží skvěle bavit sebe i ostatní.

„Do Milířů jezdím více než deset let a ze zážitků, které si každoročně odnáším z besídky, čerpám příjemné předvánoční naladění do samotných vánoc,“ prohlásil Jiří Struček.

Celý vánoční program, který byl připravován zhruba od září letošního roku, svou koncepcí poukázal nejen na dodržování tradic, ale i na skutečnost, že vánoce jsou oblíbené po celém světě a připomněl vánoční tradice v řadě zemí. Klienti zatančili zumbu, ztvárnili klasickou ruskou pohádku Mrazíka apod.

 „Díky přípravě vánočního programu dochází k nácviku a upevňování motorických, psychických i sociálních schopností a dovedností klientů. Za samotným vystoupením vidím obrovskou a dlouhodobou kvalitní, odbornou práci terapeutů a všech zaměstnanců domova. Za to bych jim chtěl upřímně poděkovat,“ řekl Zdeněk Honz. Ten také splnil svůj slib ohledně lepšího platového ohodnocení pracovníků v sociální sféře za jejich dobře odvedenou práci.

Setkání oživila svým vystoupením i známá zpěvačka Bára Zemanová, která jezdí do Domova již od roku 2010 a stala se tak patronkou domova. Svou energii a pozitivní naladění rozdává nejen klientům, ale i všem zaměstnancům.

Fotogalerie: