Pohár Josefa Masopusta získali žáci plzeňské dopravní průmyslovky

obrazek
23. dubna 2015 09:41, aktualizováno 08:41, Bc. Eva Mertlová

Finálový turnaj čtvrtého ročníku Poháru Josefa Masopusta v Plzeňském kraji už zná své vítěze, kteří budou Plzeňský kraj reprezentovat v dalším kole projektu. Turnaj se uskutečnil ve středu 22. dubna 2015 na Stadionu Josefa Žaloudka na 33. ZŠ v Plzni. Ocenění vítězům krajského kola poháru k poctě známému fotbalistovi předal náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček.

"Důležitost sportu je třeba mladým lidem stále připomínat, současná generace se sportovním aktivitám věnuje velice málo. Proto vítám každou příležitost, kdy je mládež motivována k pohybu. A právě tradiční akce, jakou je Pohár Josefa Masopusta, je skvělou příležitostí ocenění mladých sportovců," uvedl náměstek Jiří Struček.

Na umělé trávě 33. ZŠ se střetlo pět středoškolských týmů – SOŠ Horšovský Týn, SŠ Horní Bříza, SŠ Rokycany, OA Klatovy a SPŠD Plzeň. Spravedlivý systém turnaje každý s každým prověřil kvality všech hráčů. K vidění byla spousta krásných fotbalových akcí a bylo znát, že hráči mají své nesporné kvality. Po závěrečném hvizdu v posledním utkání byla potvrzena kvalita školního týmu Střední průmyslové školy dopravní v Plzni. Utkání mezi SPŠD Plzeň a OA Klatovy, které rozhodovalo o celkovém vítězi, skončilo vítězstvím plzeňských v poměru 3:1. Vítěze čeká nyní mezikrajská kvalifikace a v případě úspěchu i vyvrcholení účastí na republikovém finálovém turnaji v Praze Na Julisce ve dnech 20. - 21. května 2015.

"Pohár Josefa Masopusta si získal pevné místo v termínových listinách středoškolských fotbalových týmů a my pořadatelé máme velkou radost z toho, že se podařilo studenty a jejich učitele zaujmout. Hlavním motivem projektu je totiž nejenom fotbal jako takový. Nedílnou součástí je totiž také připomínka úžasné osobnosti a legendy světového fotbalu pana Josefa Masopusta. Chtěl bych touto formou poděkovat vedení Plzeňského kraje v čele s panem hejtmanem Václavem Šlajsem a panem náměstkem hejtmana panem Jiřím Stručkem za podporu," řekl Petr Procházka, výkonný ředitel Klubu přátel Josefa Masopusta, který celý projekt koordinuje.

Výsledková tabulka krajského finále Poháru Josefa Masopusta v Plzni

  1. SPŠ dopravní Plzeň                       
  2. SŠ Rokycany                                
  3. VOŠ,OA,SZŠ a JŠ Klatovy              
  4. SOŠ a SOU Horšovský Týn             
  5. SŠ Horní Bříza                              

O pořadí na 2. místě rozhodlo vzájemné utkání ( 1:1, na PK 7:6 pro Rokycany)

Fotogalerie