Podzimní setkání pěstounských rodin

obrazek
02. října 2015 14:21, aktualizováno 13:21,

V sobotu 26. září 2015 pořádal Plzeňský kraj ve spolupráci s odborem sociálních věcí podzimní setkání pěstounských rodin. Tentokrát byl pro děti a jejich rodiče připraven výlet na zámek Žinkovy a na hrad Švihov. Zázemí pro děti nabídla Jana Tolarová, ředitelka domova Klidného stáří v Žinkovech, jehož kraj je zřizovatelem.

Na zámku v Žinkovech přivítal v dopoledních hodinách děti Zdeněk Honz, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí, a Jana Tolarová, ředitelka domova Klidného stáří v Žinkovech. Radní Zdeněk Honz nezapřel profesi učitele, děti s nadšením poslouchaly jeho výklad o historii zámku. Naopak rodiče zajímal postoj kraje k otázce pěstounských rodin. Zdeněk Honz je ve svém vystoupení ujistil, že on sám a jeho kolegové vnímají jejich záslužnou práci s velkou pozorností a respektem. Důkazem toho je zvýšená finanční podpora ze strany kraje pro rodiny pěstounů. „Cením si i Vaší spolupráce s Odborem sociálních věcí Krajského úřadu Plzeňského kraje. Vnímám jeho profesionalitu a lidský přístup k Vám," řekl na závěr svého vystoupení Zdeněk Honz.

Jana Tolarová krátce představila domov Klidného stáří v Žinkovech, pohovořila o službách, které poskytují svým klientům s cílem vytvořit pro své obyvatele rodinné prostředí. Zaměstnanci domova přispěli k dobré náladě všech, když pro své hosty připravili skvělý oběd, včetně jejich proslavených pouťových koláčů.

Odpolední program byl věnován návštěvě vodního hradu Švihov. I když byly děti unaveny, řešily různé úkoly, hádanky, prostě bylo na nich vidět, že je zábava pobavila a výlet se povedl.

Fotogalerie: