Plzeňský kraj má nové výstavní prostory v Bayerisch Eisenstein

obrazek
01. dubna 2015 10:19, aktualizováno 10. dubna 2015 09:42, Bc. Eva Mertlová

V prostorách galerie Kuns(t)räume grenzenlos  v Bavorské Rudě byla dne 31. března 2015 v rámci velikonočního programu za tónů dudácké hudby, krojovaných děvčat s ošatkami plných velikonočních mazanců, jidášů, nádivky, mašlí zdobených beránků, perníčků a pestrobarevných kraslic, slavnostně otevřena expozice Plzeňského kraje v Bavorské Rudě.

Náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček přivítal přítomné a předal slovo významným hostům, kterými byli Willi Killinger, zástupce zemského rady Landkreis Regen, Michal Šnebergr, starosta Železné Rudy, Herbert Unnasch, ředitel Lidové akademie Regen,  Pavel Hubený, ředitel Národního parku Šumava a Christian Bayerl, majitel budovy galerie Kuns(t)räume grenzenlos. Navzdory nepřízni počasí se při této příležitosti sešlo na 70 významných hostů.

Nová interaktivní expozice vychází z myšlenky, co nejvíce přiblížit a seznámit návštěvníky se zajímavostmi, turistickými cíli a krásami Plzeňského kraje, jimiž jsou památky, loutkářství, folklór, pivo, příroda a další. Proto je koncipována tak, aby dospělé i nejmenší návštěvníky lákala k prozkoumávání, objevování, poznávání, ale také dopřála možnost odpočinku s některou z knih o Plzeňském kraji v pohodlném křesle ladícím s tradičními chodskými kroji, které po načerpání potřebných informací mohou obléknout a vyfotografovat se v nich. Pohodlně se usadit je možné také s informačními kartami ze stylového šuplíčkového kabinetu, kde je spoustu zajímavých informací – lázeňská a wellnes centra, rozhledny, hrady, zámky, Šumava, cykloturistika a mnoho dalších. Nepřehlédnutelné a nádherné jsou vystavené originální Skašovské hračky v původní a maxi velikosti. Tyto jedinečné exempláře "obřích" rozměrů je možné shlédnout pouze zde.

Fotogalerie