Plochá dráha v Plzni hostila juniorské mistrovství světa družstev

obrazek
08. června 2016 09:52, aktualizováno 08:52, Bc. Eva Mertlová

Největší závod letošního roku hostila v sobotu 4. června 2016 plochá dráha v Plzni. Z České republiky, Polska, Německa a Ruska se zde setkala družstva juniorů na mistrovství světa o postup do světového finále ve švédském Norrköpingu, ve kterém bude mít jistotu účasti pouze vítěz plzeňského závodu. Tím se nakonec stal polský tým, druzí skončili reprezentanti Ruska, třetí pozici vybojovali němečtí plochodrážníci. Domácí Češi zůstali na čestném posledním místě.

Plzeňský kraj podpořil mistrovství světa juniorských družstev z dotačního programu Podpora tělovýchovy a sportu částkou 100 tisíc korun. Podporu nejen domácímu týmu přišel vyjádřit náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček. Ten se také zúčastnil předávání pohárů vítězům.

"Jsem velice rád, že jsme jako kraj mohli podpořit právě mladé plochodrážníky. Tento sport se nemůže srovnávat s populárními sporty jakými jsou hokej nebo fotbal, což neznamená, že není náročný. O to větší podporu si zaslouží," uvedl náměstek hejtmana Jiří Struček.

Fotogalerie