Pěstounské rodiny navštívily Koněpruské jeskyně a Karlštejn

obrazek
03. května 2016 08:11, aktualizováno 07:23,

Slunečná sobota 30. dubna 2016 byla věnována dalšímu z řady setkání pěstounských rodin. Tentokrát jsme zavítali do Koněpruských jeskyní a na jeden z nejznámějších českých hradů – Karlštejn.

V Koněpruských jeskyních nás zaujaly rozmanité krápníkové útvary a moc se nám líbily tzv. Koněpruské růžice. Děti také vyslechly poutavé vyprávění průvodkyně o středověké penězokazecké dílně. Následoval chutný oběd, v rámci kterého pěstounské rodiny pozdravil člen Rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Mgr. Zdeněk Honz. Pro všechny děti měl tentokrát připravené překvapení v podobě hezkého dárku. A pak už nás čekal majestátní hrad vybudovaný českým králem a římským císařem Karlem IV. Nám všem prohlídka hradu Karlštejn především připomněla významné výročí, které si v letošním roce u Otce vlasti a Největšího Čecha připomínáme, tedy sedmisté výročí jeho narození.

Naše společné setkání se vydařilo. Děti nabyly znalosti, se kterými snad oslní ve škole a pěstouni se mohli opět přesvědčit o tom, že Plzeňský kraj si jejich péče o děti velmi váží.     

Fotogalerie: