Pěstounské péči se v Plzeňském kraji daří

obrazek
27. května 2016 13:53, aktualizováno 12:53,

Výchova dětí v některých obdobích může být složitá a vyžaduje citlivý přístup rodičů. Zvlášť vnímavý musí být rodič pěstoun, který plní dočasně roli biologických rodičů. Děti z pěstounských rodin mnohem intenzivněji vnímají vztahy mezi rodiči a jejich postoj k výchově dítěte a v neposlední řadě nesmíme zapomenout i na to, že každé dítě vnímá lásku, kterou je obklopeno.

Pěstounská péče je zvláštní formou státem řízené a kontrolované náhradní rodinné výchovy, které se v Plzeňském kraji daří. Velkou pozornost kraj směřuje do oblasti pěstounské péče.  Pro děti a rodiče z pěstounských rodin pořádá pravidelná setkávání. Poslední bylo organizováno Odborem sociálních věcí Plzeňského kraje a konalo se na Hluboké nad Vltavou. Setkání se jako každoročně účastnil radní Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz. Pro děti měl připravené malé dárky, pro rodiče poděkování za záslužnou a tak potřebnou činnost, jakou pěstounství bezesporu je.

Program pro děti byl velmi pestrý a zajímavý. Děti byly učarovány výzdobou zámku Hluboká, po večeři si mohly zahrát kopanou a vybíjenou, minigolf či stolní tenis. Nejmenší děti mohly jezdit na koloběžkách. Druhý den na děti čekalo historické město Písek, kde se věnovaly poznávacím činnostem formou zábavy, „loutková akademie“. Z připraveného materiálu si mohly vytvořit papírovou nebo dřevěnou loutku, zahrát si loutkové divadlo, či se mohly stát tiskařem. Výrobky si děti mohly odnést sebou na památku. Domů se všichni vraceli odpočati a obohaceni o nové dojmy z výletu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soubory ke stažení