Perspektiva technického a odborného vzdělávání v Plzeňském kraji

obrazek
25. listopadu 2014 16:06, aktualizováno 15:06, Mgr. Jana Filípková

Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje již 9. rokem uspořádala tradiční veletrh studijních nabídek „Perspektiva technického a odborného vzdělávání v Plzeňském kraji“ za finančního přispění Plzeňského kraje. Ten se uskutečnil ve čtvrtek 20. listopadu 2014 na SPŠ dopravní v Plzni. Záštitu nad akcí převzal Jiří Struček, náměstek hejtmana pro oblasti školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

Studijního veletrhu se v letošním roce zúčastnilo 27 středních a odborných škol Plzeňského kraje, více než 800 žáků a také zástupci Úřadu práce a zaměstnavatelů.

„Prostřednictvím tohoto veletrhu komora umožňuje žákům základních škol, učitelům i široké veřejnosti se seznámit s nabídkou učňovských a studijních příležitostí v technickém a odborném vzdělávání v Plzeňském kraji na jednom místě. Akce probíhá formou individuálních prezentací jednotlivých středních škol a učilišť, což podpoří předání informací o studijních oborech, navázání kontaktů a především správnou volbu profesního zaměření,“ vysvětluje Jiří Struček.

Podle ředitelky Regionální hospodářské komory PK  Radky Trylčové takovými akcemi komora reaguje na podněty svých členských firem, které dlouhodobě postrádají kvalifikovanou pracovní sílu především v technických oborech.

Fotogalerie: