Partnerství škol ve Staňkově a v Regenstaufu

obrazek
24. listopadu 2014 15:23, aktualizováno 25. listopadu 2014 12:54, Mgr. Jana Filípková

Za účasti radního Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslava Šobra se 20. listopadu 2014 uskutečnilo v pořadí již druhé setkání žáků a představitelů dvou škol, a to konkrétně Základní školy ve Staňkově a Max-Ulrich-von-Drechsel-Realschule Regenstauf, základní  školy z Bavorska.

„Impulsem, proč právě tato škola by se měla stát přeshraničním partnerem základní školy ve Staňkově, přispěla i skutečnost, že na tamní škole je kroužek zaměřený na výuku českého jazyka,“ vysvětluje Jaroslav Šobr. Ten vítá „navazování vzájemných vztahů mezi žáky, ale i aktivního prohlubování znalostí cizího jazyka a možnosti procvičování v praxi.“ K tomu napomohl i další, společně strávený den plný her a zábavy, při kterém se žáci z obou dvou stran naučili i řadu nových slovíček a prohloubili vznikající přátelství.

Vzájemná spolupráce škol byla na podnět zástupců z Tandemu navázána již na konci ledna 2014. V červnu 2014 osobně navštívil Základní školu ve Staňkově Markus Hartl, ředitel německé školy z Regenstaufu.

První setkání žáků a učitelů z obou stran proběhlo v říjnu 2014 v Regenstaufu. Pro žáky z obou stran hranic byl připraven bohatý program, který napomohl bližšímu seznámení dětí a přispívá k aktivnímu používání jazyka svého nového kamaráda.

Fotogalerie ze setkání v Regenstaufu 21. října 2014:

       

Fotogalerie ze setkání ve Staňkově 20. listopadu 2014: