Otevření Agroenvironmentálního vzdělávacího centra - včelařského areálu MÁJA

obrazek
15. září 2017 10:09, aktualizováno 09:09, Mgr. René Zeithaml

V  krásné přírodě u říčky Javornice v Májině údolí v Kožlanech bylo ve čtvrtek 14. září 2017 slavnostně otevřeno nové Agroenvironmentální vzdělávací centrum - včelařský areál MÁJA. To se konalo pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a radní Plzeňského kraje pro životní prostředí a zemědělství Radky Trylčové, která se slavnostního otevření zúčastnila.

Po přestřižení pásky proběhla "blesková" přednáška předsedy spolku Václava Švamberka, pětiminutový dokumentární fotoseriál Radky Ingrové "Jak vznikalo Májino údolí" a představení ukázkového včelína a kolekce včelařsky významných rostlin. Pro zpříjemnění zazpíval české a krajové lidové písně mužský pěvecký sbor Kozel z Kozojed.

Spolek MÁJA provozuje Agroenvironmentální vzdělávací centrum, park včelařsky významných rostlin, a ukázkový včelín. Prodává směsi včelařsky významných rostlin a drobné včelařské pomůcky. Vydává vlastní literaturu, pravidelně aktualizuje informace pro své členy i nečleny na webovém portálu, pořádá kursy pro začínající včelaře a zájemce o včelaření a semináře pro včelaře i širokou veřejnost. Provozuje také laboratoř pro analýzy medu.

Fotogalerie: