Oprava silnice v Draženově je hotová

obrazek
14. prosince 2016 16:28, aktualizováno 15:28, Mgr. René Zeithaml

Zrekonstruovaná silnice III. třídy vedoucí od hlavního tahu obcí kolem kapličky a kulturního domu až na okraj Draženova ve směru na Luženice byla slavnostně otevřena 23. listopadu 2016. Nákladná oprava úseku dlouhého 350 metrů, o jejíž rekonstrukci se postarala Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, trvala od července do listopadu.

Kolem silnice byla vybudována dešťová kanalizace, obec Draženov pak vybudovala chodníky i 150 metrů nové splaškové kanalizace od areálu zemědělské společnosti Agrima.

Nákladově se jednalo o největší akci v obci za mého působení v zastupitelstvu," prohlásil starosta Draženova Štěpán Sladký. „Celkové náklady představovaly přibližně 8,5 milionu korun, z toho pak náklady obce 2,2 milionu. Krajský úřad přispěl částkou 500 tisíc na kanalizaci a vodu a 350 tisíc na chodníky. Zejména stav kanalizace v úseku k Agrimě byl téměř havarijní. Stavbu komplikovalo velké množství existujících podzemních sítí a v části kolem kulturního domu k Agrimě pak skalnaté podloží," dodal.

Nová silnice je nyní bezpečnější, kromě nového chodníku byla dořešena křižovatka silnic první a třetí třídy ve středu Draženova. Zároveň je i estetičtější.

Díky propojení vodovodu s novým hydrantem a možností částečného uzavírání už nebude v případě oprav nutné uzavírat dodávku vody pro celou obec. Vybudováním oddělené kanalizace zároveň vznikly podmínky pro odkanalizování splašků z areálu Agrimy, což je i podmínka pro připravovanou stavbu nové čistírny odpadních vod.

Fotogalerie:


(zleva:) náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek, starosta Draženova Štěpán Sladký, generální ředitel SÚS PK Pavel Panuška a ředitel realizační firmy Colas Josef Ředina