Ocenili úroveň speciálního školství v kraji

obrazek
23. dubna 2018 14:10, aktualizováno 13:10, Mgr. Jana Filípková

V úterý 17. dubna přivítala náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová pětičlennou delegaci z Vlády Horního Falcka nejen na krajském úřadě, ale i v celém Plzeňském  kraji, kde strávili tři dny.

Složení delegace odpovídalo programu pracovního setkání. Byli zde zastoupeni představitelé všech typů škol, tzn. základních, středních a středních odborných škol, gymnázií, škol pro žáky se speciálními potřebami.

„Vnímám jako velmi důležité vzájemné předávání zkušeností. A k tomu jednoznačně přispělo i proběhlé pracovní setkání. Věřím, že stejným přínosem bude i pro nás podzimní návštěva Horního Falcka“, prohlásila Ivana Bartošová.

Největší zájem z německé strany byl o podporu sportu v PK, vzdělávání žáků se speciálními potřebami a spolupráci českých škol a německých firem. Tomu odpovídalo i složení zúčastněných zástupců a jejich program. Vedle škol jako bylo např. Střední odborné učiliště v Domažlicích či 33. ZŠ a ZŠ Masarykova v Plzni si prohlédli fotbalový stadion Doosan Arenu v Plzni či navštívili koordinační centrum česko-německých výměn mládeže TANDEM.

Partnerství mezi Plzeňským krajem a Horní Falcí v oblasti školství trvá již 9 let, ale jedná se o první několikadenní pracovní setkání přímo v Plzeňském kraji.

 

Fotogalerie: