O pohár hejtmana soutěžilo 20 týmů z celého kraje

obrazek
04. října 2016 15:31, aktualizováno 14:31, Bc. Eva Mertlová

Také letos se za podpory Plzeňského kraje uskutečnila sportovní klání O pohár hejtmana Plzeňského kraje. Pod záštitou náměstka hejtmana Ivo Grünera a za podpory společnosti NET4GAS, s.r.o. se potřetí na palubovce plzeňské Lokomotivy na Slovanech sešlo dvacet týmů malých florbalistů, aby poměřili síly. Na pomyslném stupni vítězů nakonec stanuli florbalisté Klatov, Tachova a Plzně.

1. místo Tolsťák Klatovy (ZŠ Tolstého)

2. místo Zárka Tachov (ZŠ Zárečná)

3. místo Božkov (ZŠ Plzeň-Božkov)

"I takové turnaje dělají nejmenším sportovcům radost a motivují je k dalšímu sportování. A to je to, o co Plzeňskému kraji jde, vést děti ke sportu a pohybu. Velký dík patří pedagogům, trenérům a samozřejmě rodičům, kteří tyto děti podporují," uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

 Fotogalerie

           

Plzeňský kraj navazuje na obdobné projekty podpory sportu u mládeže už od roku 2012. I tentokrát se projekt zaměřuje na výchovu k aktivnímu životnímu stylu formou sportovních turnajů za účasti známých sportovců z Plzeňského kraje, chybět nebudou ani  besedy o vlivu sportu a zdravých stravovacích návyků na rozvoj mladého člověka a jeho zdraví.