O Pohár hejtmana se utkali malí fotbalisté

obrazek
29. září 2016 08:19, aktualizováno 07:19, Mgr. Alena Marešová

Také letos se za podpory Plzeňského kraje uskutečnila sportovní klání o Pohár hejtmana Plzeňského kraje. Pod záštitou náměstka hejtmana Ivo Grünera a za podpory společnosti NET4GAS, s.r.o. se na hřišti plzeňského klubu SK Senco Doubravka sešli fotbalisté do 8 let z celého Plzeňského kraje. Celkem se zúčastnilo 14 týmů. Nakonec bronzovou příčku obsadil tým z Kožlan, druhé místo patřilo fotbalistům TJ Slavoj Mýto. Nejvyšší příčku získali hráči a budoucí fotbalové naděje z klubu Letná Plzeň.

"Velice bychom chtěli poděkovat rodičům, že vedou děti ke sportu. Velký dík patří také trenérům, kteří těmto dětem věnují svůj čas a také školám, které sportovní aktivity podporují. Plzeňský kraj proto dlouhodobě podporuje sportovní aktivity dětí a mládeže, protože sport je v době počítačů a mobilních telefonů velice vhodná aktivita pro volný čas," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner, který společně s fotbalisty FC Viktoria Plzeň předával malým sportovcům ceny a poháry.

Fotogalerie:

      

Plzeňský kraj navazuje na obdobné projekty podpory sportu u mládeže už od roku 2012. I tentokrát se projekt zaměřuje na výchovu k aktivnímu životnímu stylu formou sportovních turnajů za účasti známých sportovců z Plzeňského kraje, chybět nebudou ani  besedy o vlivu sportu a zdravých stravovacích návyků na rozvoj mladého člověka a jeho zdraví.