Návštěva náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí

obrazek
26. dubna 2017 13:19, aktualizováno 12:19, Hana Maroušková

V pátek 21.4.2017 navštívila Plzeňský kraj náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Zuzana Jentschke Stöcklová, která řídí na ministerstvu sekci sociální a rodinné politiky.

Návštěvu zahájila v Domově sociální péče v Kralovicích, kde ji společně přivítali náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz a ředitel domova Josef Trčka. Po prohlídce domova besedovali s klienty a diskutovali o připravované rekonstrukci pavilonů A a C, která zvýší komfort bydlení klientů a vylepší pracovní prostředí zaměstnanců domova.

Dále náměstkyně navštívila zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc „Robinson“ ve Stodě. Zde za účasti paní ředitelky Dětského domova Staňkov PaedDr. Jany Koubové, si letos otevřené zařízení prohlédla a hovořili o sociálně - právní ochraně dětí.

Poslední zastávkou v Plzeňském kraji byla prohlídka Domova klidného stáří v Žinkovech.  V roce 2016 byl zde otevřen nový pavilon, který poskytuje vysoký standard bydlení klientům. Společenské prostory umožňují setkávání klientů při různých akcích. Ředitelka domova Jana Tolarová, hovořila s náměstkyní o složitosti personálního zajištění zaměstnanců a jejich nízkého finančního ohodnocení.

 

Fotogalerie: