Návštěva krajského domova v Horní Bříze

obrazek
19. října 2018 11:41, aktualizováno 10:41, Bc. Eva Mertlová

Neoficiálně navštívila radní Radka Trylčová krajské zařízení pro seniory DOZP Horní Bříza. Ředitel Jiří Horník představil krátce změny v domově a také projekty, které aktuálně v zařízení běží. V domově probíhají stavební práce na renovaci prostor, které klientům přináší komfortnější podmínky života. Radka Trylčová se setkala s klienty při jejich oblíbené aktivizační činnosti, kterou je podle pracovnice právě AZ kvíz.

"Pravidelný trénink paměti je pro seniory zábavná forma cvičení a podle jejich slov je u nich i velmi oblíbená. Jsem velmi ráda, že se mohu takto setkat s těmi, kteří si naši podporu právem zaslouží. Společnost se vždy pozná podle toho, jak se dokáže postarat o seniory a další potřebné," konstatovala radní Radka Trylčová. Mezi aktivizační činnosti klientů patří například také pečení štrůdlu a právě k této mezi obyvatelkami domova oblíbené činnosti přivezla Radka Trylčová malý dárek.

Z uplynulé Výstavy českých a bavorských zahrádkářů v Plzeňském kraji, která proběhla v polovině října, věnoval Plzeňský kraj regionální výpěstky - jablka z rukou místního svazu zahrádkářů.

Fotogalerie