Národní cenu kvality ČR získalo CPOS Město Touškov

obrazek
14. prosince 2016 16:31, aktualizováno 15:37, Mgr. René Zeithaml

Na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu byly také letos oceněny nejlepší firmy a organizace v programech Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Plzeňský kraj měl mezi oceněnými subjekty také zástupce, a to Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov.

Ocenění Národní cena kvality ČR – program START EUROPE - Ocenění za úspěšnou realizaci projektů - Perspektivní organizace za CPOS Město Touškov přebírala jeho ředitelka Lenka Šeflová, Plzeňský kraj zastupoval náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

zleva: náměstek hejtmana Zdeněk Honz, starostka Města Touškov Iveta Zajíčková, ředitelka CPOS Lenka Šeflová

Národní cena ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj prošla na přelomu loňského a letošního roku významnou a jednoznačně pozitivní změnou. Účastníci ceny byli letos hodnoceni podle modelu "Committed to Sustainability", vytvořeného Evropskou nadací pro management kvality (EFQM) ve spolupráci s platformou Organizace spojených národů UN Global Compact. Hodnocení je tak plně kompatibilní s nejnovějšími světovými standardy a vychází vstříc potřebám firem, které si uvědomují význam zavádění konceptu společenské odpovědnosti (CSR) nejen jako významného marketingového nástroje, ale především základu pro podnikání v souladu se zásadami udržitelného rozvoje.

Svou záštitu Slavnostnímu večeru udělili prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu PČR Milan Štěch, premiér Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Národní ceny kvality jsou považovány za nejprestižnější ocenění, jaké může firma získat. Jsou udělovány ve více než 80 zemích světa podle stejných pravidel a jsou nástrojem k dosahování vynikajících výsledků. Managementu poskytuje hodnocení v Národních cenách kvality neocenitelnou zpětnou vazbu a umožňuje nastoupit cestu trvalého zlepšování.