Národní cenu kvality ČR získalo COSP Město Touškov

obrazek
30. listopadu 2015 10:43, aktualizováno 09:43, Bc. Eva Mertlová

Španělský sál Pražského hradu hostil slavnostní předávání prestižních ocenění Národní ceny kvality ČR, Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost, kde nechyběl ani Plzeňský kraj. Vedení kraje zastupoval radní pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz. Cenu Rady kvality ČR – Národní cenu kvality ČR získala i organizace Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Města Touškov.

"Toto ocenění vnímám jako morální podporu i poděkování právě těm, kteří se starají o seniory a postižené. Právě oblast sociální péče si zaslouží velkou pozornost a ocenění Rady kvality ČR to jen potvrzuje," uvedl radní Zdeněk Honz.

Cílem soutěže je každoročně podporovat a morálně ocenit jednotlivce a instituce, které se snaží vytvářet komfortní prostředí a stabilní zázemí pro uživatele sociální péče. A to s důrazem především na profesionalitu a osobní přístup. Projekt již osmým rokem pořádá redakce časopisu Ošetřovatelská péče (dříve Sociální péče) ve spolupráci s Radou kvality ČR a náleží rovněž mezi strategické projekty Národního programu podpory kvality.

Záštitu nad slavnostním večerem převzal a předat ocenění a pogratulovat vítězům přišel prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu PČR Milan Štěch a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Svou záštitu připojil i předseda vlády Bohuslav Sobotka a předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

"Účast v Národní ceně je pro nás začátkem trvalé cesty k zlepšování. Sebehodnocení dle modelu excelence EFQM nám otevírá jiný úhel pohledu, revizi zvolených priorit strategických cílů, systém, pořádek a cestu k optimalizaci řízení," uvedla ředitelka CPOS Město Touškov Lenka Šeflová.

Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov je největší organizace poskytující terénní pečovatelské služby na území Plzeňského kraje. V současné době má 803 uživatelů, kterým je poskytována sociální služba.

Fotogalerie