Na veletrhu práce a vzdělávání byla předána ocenění Mamma/Parent Friendly

obrazek
31. ledna 2018 12:11, aktualizováno 11:11, Mgr. René Zeithaml

Na veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem v plzeňském kulturním domě Peklo byla 30. ledna 2018 předána ocenění firmám přátelským rodině - Mamma/Parent Friendly. Toto ocenění zajímá nejen rodiče malých dětí, ale také mladé lidi, kteří hledají svobodu v zaměstnání a dobrou firemní kulturu.
V letošním roce ji získaly společnosti
     BOHEMIA SEKT,
     Sony DADC Czech Republic,
     NOVARES CZ Janovice,
     INOTECH ČR,
     CHRIST CAR WASH, a
     dm drogerie markt.
Ceny zástupcům oceněných společností předávala náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová. Ocenění  Mamma/Parent Friendly uděluje společnost Grafia, s.r.o. na základě přihlášení podniků a po zhodnocení odborné poroty již od roku 2009.

     

Letošní ročník veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem v plzeňském Pekle se nesl v duchu hledání lepší práce, vyšších mezd a benefitů. Je to jediný veletrh práce v Plzni pro širokou veřejnost. Organizátoři ze společnosti Grafia odhadují návštěvnost opět kolem 2500 osob různých profesí i věkových kategorií. Mezi návštěvníky byla i řada matek s malými dětmi, které přilákalo předávání ocenění Mamma/Parent Friendly pro podniky přátelské rodině.

Více než čtyři desítky firem nabízely více než tisícovku pracovních pozic od specializovaných a technicky orientovaných až po práci bez kvalifikačního požadavku a brigády. Práci nabízely podniky i personální agentury. Přibyly firmy operující mimo Plzeň, objevily se i zahraniční firmy či vystavovatelé z Prahy. Mezi vystavovateli byly i školy a vzdělávací instituce, nabízející celoživotní vzdělávání - rekvalifikace, zkoušky před autorizovanou osobou a další profesní vzdělávání.

Na letošním veletrhu byl znát  trend posledních let - zatímco dřív si vybírali zaměstnavatelé, dnes si vybírají zaměstnanci - nejen podle výše mzdy, ale také podle počtu dnů dovolené, možnosti pracovat zčásti na dálku, počtu dnů zdravotní dovolené navíc či různých volnočasových zařízení.

Každý si na veletrhu přišel na své. Celý den běžely odborné přednášky a poradny. Návštěvníkům radil právník, v poradně pro začínající podnikatele Czechinvest, kariérový poradce, optici testovali zrakovou kondici, profesionální fotograf pořídí fotku do životopisu, zdarma jsou i služby kadeřnic a kosmetiček. Novinkou byla prevence zadlužení či zábavné focení s pracovními rekvizitami, o které se postarali studenti z UMPRUM Zámeček.

Tradičně se konala sbírka starých brýlí pro Lions Club, která se mimořádně vydařila - vybralo se jich cca 400 ks.

  

Foto: Grafia