Na konferenci byl představen i Krajský akční plán PK

obrazek
06. prosince 2017 13:13, aktualizováno 12:13, Mgr. Jana Filípková

Krajský akční plán Plzeňského kraje, který má za cíl komplexně podpořit rozvoj odborného vzdělávání na středních školách, byl také představen na 2. místní konferenci projektu Strategické řízení a plánování ve školách (dále jen „SRP“) v Plzni, která se za přítomnosti náměstkyně hejtmana pro oblasti školství a cestovního ruchu Ivany Bartošové uskutečnila ve čtvrtek 23. listopadu 2017 v prostorách Kreativní zóny DEPA 2015.

„Strategické plánování a řízení je předpokladem každé kvalitní školy,“ potvrdila Ivana Bartošová i na základě svých vlastních dlouhodobých pracovních zkušeností. „Uvědomuji si, jak je důležitá komunikace, a to nejen v rámci školy, ale i mezi jednotlivými školy, mezi jednotlivými typy škol a zároveň i komunikace s firmami. I já osobně jsem otevřená každé komunikaci a mohu slíbit, že nejen představitelé všech škol a dalších školských zařízení mají vždy u nás otevřené dveře. Velmi kvituji i skutečnost, že Plzeňský kraj a jeho školství je v rámci republiky vnímáno velmi pozitivně.“

Právě projekt SRP, který je financován i z prostředků Evropské unie, vytváří podmínky pro efektivní strategické řízení a plánování ve školách a v územích s akcentem na pedagogické vedení (leadership). Rozvíjí intenzivní podporu škol směřující k podpoře kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti strategického managementu vedoucí ke zvyšování kvality vzdělávání.

Samotná konference byla zaměřena nejen na zhodnocení a rozvoj výsledků, kterých se v uplynulé době podařilo v této oblasti společně dosáhnout, ale i na důležité informace k připravované výzvě na MAP II a šablony II. Konference přinesla pro účastníky řadu novinek o projektu Strategické řízení ve školách a v územích a dalších systémových iniciativách, ale informovala i o příkladech dobré praxe a v odpolední části na interaktivních workshopech byla celá problematika rozebrána podrobněji.

Setkání se zúčastnili pedagogičtí pracovníci, vedoucí pracovníci škol a školských zařízení, zaměstnanci veřejné správy, ale i samotní zřizovatelé škol působící ve vzdělávací politice  

Projekt se snaží prohloubit spolupráci mezi vedením škol, zřizovateli a dalšími aktéry vzdělávací politiky při tvorbě místního akčního plánu, příjemcům IPo MAP poskytuje metodickou a koordinační podporu.

Fotogalerie:

 

Soubory ke stažení