Mladí včelaři jsou úspěšní i na mezinárodním poli

obrazek
22. února 2018 16:55, aktualizováno 15:55, Bc. Eva Mertlová

Vedoucí včelařských kroužků se sešli ve čtvrtek 22. února 2018 na krajském úřadě, aby mimo jiné diskutovali s radní pro oblast životního prostředí Radkou Trylčovou nejen o podpoře mladých včelařů. Jejich svěřenci sklízí úspěchy nejen na poli domácím ale také v mezinárodním měřítku. Radní Radka Trylčová předala pamětní list Plzeňského kraje za reprezentaci právě jednomu z nadějných včelařů Jakubu Heclovi, který Plzeňský kraj reprezentuje také v celostátních kolech soutěží se včelařskou tématikou.

"Plzeňský kraj podporuje mladé včelaře pravidelně. A letos podpoříme také soutěž Zlatá včela, kterou jsem sama měla možnost několikrát navštívit. Byla jsem velmi mile překvapena skvělou úrovní soutěže talentovaných včelařů a včelařek z řad dětí a mládeže," uvedla na setkání Radka Trylčová.

Diskutovalo se především o dotacích v oblasti včelařství a dále také o palčivých problémech včelařů v kraji i mimo něj. Na programu setkání bylo také krajské kolo tradiční včelařské soutěže Zlatá včela, které se uskuteční letos v květnu.

Fotogalerie