Mistrovství ČR v cross triatlonu se poprvé uskuteční v Plzni

obrazek
28. května 2018 10:43, aktualizováno 09:43, Mgr. René Zeithaml

Ostře sledovaný závod pro všechny terénní triatlety se odehraje 1. a 2. června 2018 v rámci Triatlonového festivalu u Boleveckého rybníka v Plzni. Boj o mistrovské tituly v cross triatlonu proběhne na nových tratích, které budou oproti minulému ročníku delší a s náročnějším profilem, nicméně pro začátečníky je i tentokrát přichystána jednodušší trasa závodu Open s polovičními distancemi.

Víkendový program na pláži Ostende u Boleváku zahájí už v pátek ráno 1. června závody v aquatlonu pro děti ze základních a středních škol. První červen bude také tradičně patřit dětem. Den dětí na Boleváku nabídne všem dětem zdarma mnoho úžasných atrakcí, např. obří vodní skluzavku, horolezecké stěnu, lukostřelbu, segway a slack line. Odpoledne přijde na řadu závod ze série Slavata triatlon tour, která se soustřeďuje na děti z dětských domovů, ale zazávodit si mohou přijít všichni.

V sobotu je na programu Mistrovství České republiky v terénním triatlonu. Tento podnik je zároveň i druhým závodem národního poháru Cross Triathlon Czechtriseries. Dopoledne žákovské kategorie, po obědě závody dorostu, juniorů a kategorie OPEN na polovičních tratích. Odpoledne pak vrchol celého Triatlonového festivalu Plzeň, Mistrovství České republiky dospělých v cross triatlonu a závod štafet.

Triatlonový festival se odehraje potřetí pod taktovkou Jana Řehuly, majitele bronzové triatlonové medaile z olympiády v Sydney a hlavního kouče Triatlonové akademie Plzeň. Řehula a jeho tým sestavili program, který má za cíl nabídnout každému vhodnou aktivitu spojenou s triatlonem.

Mistrovství ČR se odehraje na tratích 900 metrů plavání s krátkým výběhem na písčitou pláž, pokračuje se na horském kole 25 km v terénu a závěrečný běh v okolí Boleveckého rybníka bude dlouhý 7 km. Stejná trať je připravena také pro účastníky štafetového závodu.

Mistrovský závod je v tuzemsku vyhlašován už od roku 2002 a letos poprvé jej hostí Plzeň, kde má triatlon bohatou historii a díky Janu Řehulovi také jistě slavnou budoucnost. „Již třetím rokem se věnujeme výchově mladých talentů v Triatlonové akademii a náš tým se stává jedním z největších v ČR. Naši sportovci už samozřejmě mají na kontě mnohá vítězství a doufejme, že další přidají při Triatlonovém festivalu na domácí půdě."