Ministryně Michaela Marksová-Tominová na pracovní cestě

obrazek
12. srpna 2014 10:30, aktualizováno 09:30,

Ve dnech 4. – 5. 8. 2014 navštívila paní ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová  Chebsko a Tachovko. Její kroky mimo jiné vedly do Azylového domu pro matky s dětmi v Sokolově, na úřady práce v Tachově a v Chebu, ale i do Domova pro osoby se zdravotním postižením v Milířích, jehož zřizovatel je Plzeňský kraj. Paní ministryni v Domově přivítal Zdeněk Honz, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí a ředitel příspěvkové organizace Karel Račák.

Domov pro osoby se zdravotním postižením poskytuje sociální pobytové služby především pro zdravotně postižené osoby od 3 do 40 let věku, dále pro osoby s přidruženými vadami pohybového, sluchového nebo zrakového aparátu. Paní ministryně si při své návštěvě prohlédla všechny prostory domova, velkou pozornost věnovala těm nejmenším, zastavila se i v keramické dílně, kde obyvatelé domova již vyráběli dárečky na letošní Vánoce. Čas si našla i na debatu s ředitelem Karlem Račákem a jeho zaměstnanci. Především se zajímala o problémy z oblasti financování sociálních služeb. Rozsáhlá diskuse se týkala i inspekce sociálních služeb. Na závěr návštěvy paní ministryni zahrál na klavír jeden z klientů domova.

Poté se paní Marksová-Tominová, přesunula na Plzeňsko. Její zájem směřoval do Zbůchu, do Centra pobytových a terénních sociálních služeb, státní příspěvkové organizace, zřizovanou ministerstvem práce a sociálních věcí v ČR.  Tady paní ministryni práce a sociálních věcí přivítal ředitel organizace Petr Štainigl. Ministryně práce a sociálních věcí si prohlédla zařízení, zajímala se o nové služby – Sociální rehabilitace a Odlehčovací služby, které od 1. 9. 2014 Centrum pobytových a terénních služeb bude poskytovat.

Fotogalerie:prohlídka Domova v Milířích