Mezinárodní kolokvium k mimoškolní edukaci uspořádalo Západočeské muzeum

obrazek
28. dubna 2015 12:57, aktualizováno 11:57, Bc. Eva Mertlová

V Západočeském muzeu v Plzni, příspěvkové organizaci Plzeňského kraje, se ve dnech 28. a 29. dubna 2015 uskutečnilo mezinárodní kolokvium k projektu Evropské přesahy muzejní edukace Plzeň 2015, které do západočeské metropole přilákalo mnoho pedagogů i muzejních pracovníků z celé ČR. Hosty byli také zástupci mezinárodní organizace Hands on! International Association Children in Museum, která sdružuje galerie a muzea pracující s dětmi ze 45 zemí světa.

Úvodní slovo na 1. mezinárodním kolokviu tohoto typu v Plzni dostal kromě ředitele Západočeského muzea Františka Frýdy také radní Plzeňského kraje pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslav Šobr. "V dnešní době jsou expozice muzeí velmi dobře připraveny, využívají se dostupné moderní technologie a věřím, že to je ta cesta, která žáky a studenty do muzeí přivede. Expozice je tak budou nejen vzdělávat, ale také bavit," řekl v úvodním slově radní Jaroslav Šobr.

Seminář je rozdělen do tří bloků. V prvním dnu proběhnou první dva bloky, které se zaměřují na hlavní trendy v české a zahraniční muzejní pedagogice, možnosti spolupráce českých a zahraničních institucí a představení nejnovějších projektů v oblasti muzejní edukace. Třetí blok je zaměřen na představení Plzně jako Evropského hlavního města kultury 2015. Závěr setkání bude věnován návštěvě expozic ZČM.

Fotogalerie