Medailisté Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže převzali ocenění z rukou hejtmana

obrazek
23. března 2016 17:14, aktualizováno 16:14, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Václav Šlajs se 23. března 2016 setkal s úspěšnými sportovci z řad studentů, kteří získali medaili na Hrách VII. zimní olympiády dětí a mládeže, které se konaly v Ústeckém kraji. V rámci slavnostního setkání předal hejtman úspěšným medailistům poukázky na odběr sportovního zboží a děkovný list.

Společně s hejtmanem Václavem Šlajsem se slavnostního setkání s mladými sportovními nadějemi zúčastnili také náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček a radní pro kulturu, památkovou péči a neziskové organizace Jaroslav Šobr.

Celkem 9 sportovců obdrželo od zástupců Plzeňského kraje děkovný list za reprezentaci kraje, poukázku na odběr sportovního zboží ve výši 400 – 1.000 korun a batoh s drobnými dárky.

Medailisté:

Barbora Zíková v alpských disciplínách (obří slalom, slalom, vyřazovací závod) získala 3 zlaté medaile.

Adam Linhart získal v alpských disciplínách (obří slalom, slalom) dvě zlaté medaile.

Jan Reitspies získal v rychlobruslení – 111 m super sprint zlatou medaili.

Martin Kočandrle v běžeckých disciplínách (4 km klasicky, volně, štafeta 3 krát 2 km) získal tři stříbrné medaile.

Štěpán Zuna získal v běžeckých disciplínách (2 km klasicky, volně, štafeta 3 krát 2 km) dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Ondřej Zuna získal v běžecké disciplíně (štafeta 3 krát 2 km) stříbro.

Dominik Soukup v rychlobruslení na 333 m získal stříbro.

Martin Makovec získal ve snowboardingu (paralelní obří slalom) stříbrnou medaili.

Markéta Mazancová v rychlobruslení (111 m super sprint) získala bronz.


Výprava Plzeňského kraje získala celkem 14 medailí – 6 zlatých, 6 stříbrných a 2 bronzové; medaile štafetové jsou započítány jako jedna výsledná medaile.

Za pozornost stojí i další bodovaná umístění, jimiž sportovci svými body přispěli do celkového hodnocení krajů: páté místo dívčí běžecké štafety, celkem pět čtvrtých míst ve snowboardingu a z toho tři čtvrtá místa ve snowboardcrossu, dvě také ve slopestylu. V pořadí pátá byla v biatlonu v kategorii mladších žákyň Karolína Nyklesová. Velká naděje z minulé olympiády v krasobruslení Vanessa Štefanová skončila sedmá, stejně tak Michal Svítil v biatlonu v závodu s hromadným startem.

V celkovém součtu medailí získali sportovci Plzeňského kraje 6. místo, v bodovaném hodnocení pak celkově 9. místo mezi kraji. Právě letošní výsledek je nejlepším umístěním kraje na zimních olympiádách.

Fotogalerie:

 
Nejúspěšnější ze všech účastníků olympiády z Plzeňského kraje byla Barbora Zíková

 
Na společné fotografii: Markéta Mazancová, Barbora Zíkova, Václav Šlajs, Adam Linhart, Jiří Struček, Martin Makovec a Martin Kočandrle