Liblínské slavnosti nabídly trhy i indiánské odpoledne pro děti

obrazek
28. srpna 2014 08:41, aktualizováno 29. srpna 2014 08:59, Mgr. Jana Filípková

Domov sociálních služeb Liblín a městys Liblín společně s finanční podporou Plzeňského kraje připravili i v letošním roce odpoledne plné hudby a zábavného programu pro děti přímo v areálu Domova sociálních služeb v Liblíně. To se za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse, který nad akcí převzal záštitu, náměstkyně hejtmana Zdeňky Liškové a radního Plzeňského kraje pro sociální věci Zdeňka Honze uskutečnilo v sobotu 23. srpna 2014.

„Každoroční slavnosti v Liblíně se již stávají tradicí a vnímám je jako milé zpestření vesnického života. Zároveň je to i příležitost pro vystoupení těch, kterým se liblínský zámek stal druhým domovem,“ prohlásil Václav Šlajs. A dodává: „Věřím, že areál místního zámku, náměstí i park městyse zaplní nejen uživatelé tamního Domova sociálních služeb, ale také řada dalších návštěvníků, pro které je připraven bohatý program plný hudby.“

Slavnostní odpoledne bylo zahájeno svatou mší v kostele Jana Nepomuckého v Liblíně.

Po hudebním úvodu, o který se postaralo uskupení Mettronom, se návštěvníkům představili se svým vystoupením uživatelé Domova sociálních služeb Liblín, příspěvkové organizace Plzeňského kraje, která poskytuje služby lidem s fyzickým či mentálním handicapem.

Po nich pozornost návštěvníků patřila Soptíkům z Němčovic. Dále zazněly hity z českých a zahraničních muzikálů v podání sólistů pražských divadel. Dále na pódiu vystoupila Bára Zemanová či dětská hudební skupina z Plzně „Jen tak“.

V 18.00 hodin se za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje a patronky domova v Liblíně uskutečnilo slavnostní otevření zrekonstruovaného jezírka.

Vyvrcholením hudebních vystoupení byl právě večerní koncert Heleny Vondráčkové, která opět zazpívala na nádvoří zámku.

Během celého dne probíhaly v Liblíně tradiční trhy, děti se mohly vydovádět na trampolíně, skákacím hradu a pouťových atrakcích. Navíc pro ně bylo připraveno „indiánské odpoledne“, kde si mohly zkusit střelbu z luku, prohlédnout si indiánský příbytek teepee, vyrobit si indiánskou čelenku s pravým perem či indiánský náramek z korálků a seznámit se s řadou indiánských tanců.

Fotogalerie: