Liblínské slavnosti 2017

obrazek
21. srpna 2017 08:39, aktualizováno 10:42, Hana Maroušková

Domov sociálních služeb Liblín společně s Městysem Liblín pořádají každý rok pro klienty domova a jejich rodinné příslušníky, pozvané hosty a návštěvníky z kraje i mimo kraj Liblínské slavnosti. Nad letošním ročníkem akce převzali záštitu hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

Slavnosti jsou vždy hojně navštěvované a letošní rok nebyl výjimkou. Pro děti byly připraveny různé pouťové atrakce, malování na obličej, skákací hrad, trampolína, na kterých se mohly vyřádit. Pro dospělé byly připraveny tradiční trhy, stánky s různými upomínkovými předměty a také stánky s občerstvením. Během dne vystoupili klienti DSS Liblín, dechová hudba Pavla Skály, pěvecký sbor Andílci, hudební skupina Mary Lou a další.

Soptíci Němčovice zaujali zápalem pro výcvik dobrovolných hasičů a všechny přítomné potěšili zpěvem hasičské hymny. Také proto jim náměstek hejtmana Zdeněk Honz společně se senátorkou Miladou Emmerovou a ředitelem domova Petrem Kounovským poděkovali a předali drobné dárky.

Počasí pořadatelům přálo, takže po celý den přicházeli návštěvníci do areálu a k večeru, kdy se chystal koncert patronky domova Heleny Vondráčkové, byl tak prostor slavností zcela zaplněn. Jako host  vystoupila také zpěvačka Jitka Zelenková. Po koncertu byla připravena autogramiáda, celý den pak završil slavnostní ohňostroj.

 Fotogalerie: