Letošní VII. ročník Juniorfestu nabízí přes 50 filmů

obrazek
11. listopadu 2014 11:01, aktualizováno 10:01, Mgr. Jana Filípková

Mezinárodní soutěžní filmový festival pro děti a mládež JUNIORFEST 2014, který se již sedmým rokem koná v měsíci listopadu na území tří měst v Plzeňském kraji, byl zahájen v pátek 7. listopadu 2014 v Plzni za přítomnosti radního Plzeňského kraje pro sociální věci Zdeňka Honze.

„Organizátoři Juniorfestu každoročně překvapí nápaditým scénářem slavnostního zahájení a zapojení desítek dětí. Tak tomu bylo i letos,“ prohlásil Zdeněk Honz po zhlédnutí nové pohádky České televize Princezna a písař, která byla promítaná v multikině Cinestar v OC Olympia Plzeň.

Největší hvězdou celého festivalu je Kabir Bedi, který se proslavil rolí Sandokana. Pořadatelé nechali vytisknout jako nostalgickou vzpomínku speciální edici triček s motivem Sandokana, která byla před 30 lety vyhledávanou součástí šatníku tehdejších dětí.

Na festival zavítají i známé české osobnosti. Patřit k nim bude například Hana Maciuchová a režisér Zdeňek Zelenka. Oba jmenovaní si od organizátorů převezmou hlavní festivalové ocenění, a to Zlatou rafičku.

Návštěvníci Juniorfestu se mou setkat také s Viktorem Preissem, Michaelu Badinkovou nebo Tomášem Töpferem. Organizátoři připravili setkání i s tvůrci úspěšné pohádky Tři bratři.

V letošním roce si pořadatelé festivalu připravili pro žáky základních škol také zbrusu novou několikadenní soutěž nazvanou „Detektivem na zkoušku“. Soutěž je určena všem, kteří si chtějí vyzkoušet práci policejních detektivů. Čtyřčlenné týmy budou mít za úkol odhalit pachatele zločinu, který se stal na zámku v Horšovském Týně.

I letos se nebude chybět oblíbená soutěž Pevnost Týn. Přesně po roce, tzn. v úterý 11. listopadu od 14hodin, proběhne v prostorách hradu a zámku Horšovský Týn již pátý ročník oblíbené soutěže pro žákovské týmy ve stylu francouzské televizní soutěže pevnost Boyard. Kapitány jednotlivých týmů budou herci seriálu Špačkovi v síti času. Vítězný tým získá poukaz na zájezd do německého Legolandu.

Festival, který se koná v Horšovském Týně, v Dobřanech a v Plzni začal 7. listopadu a skončí 12. listopadu 2014.

Fotogalerie: