Kulturní spolupráce s Horním Falckem

obrazek
27. března 2014 16:01, aktualizováno 09. dubna 2014 16:17, Mgr. Jana Filípková

Ve středu 19. března proběhlo první setkání radního Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče a neziskové organizace Jaroslava Šobra s představiteli Centra Bavaria Bohemia v Schönsee. Po úvodním představení jedním z bodů jednání bylo i nastínění další vzájemné spolupráce a prohloubení přeshraničních kulturních a partnerských vztahů mezi Plzeňským krajem a Horním Falckem.


Během jednání

Podnětem k jednání bylo i přijaté usnesení Zastupitelstva Plzeňského kraje ze dne 10. března 2014 týkající se změny působnosti reprezentanta Plzeňského kraje. „Věřím, že rozšíření poskytování služeb pro další sousední region Plzeňského kraje, a to pro Dolní Bavorsko, obohatí i rozmanitost a počet probíhajících kulturních aktivit,“ podotknul Jaroslav Šobr poté, co mu ředitel Centra Bavaria Bohemia Hans Eibauer potvrdil, jak pozitivně německá strana hodnotí přítomnost stálého reprezentanta Plzeňského kraje v Schönsee.

V současné době je vyhlášeno nové výběrové řízení na obsazení pozice kulturního manažera v Schönsee. Ředitel Centra Bavaria Bohemia vyjádřil prosbu, zda by bylo možné se zapojit do jednání týkajících se konkrétních detailů stanovení pravomocí a pracovních povinností kulturního manažera za Plzeňský kraj, neboť, jak prohlásil, „se nás to bezprostředně týká.“

„Je to i v zájmu Plzeňského kraje, aby přeshraniční spolupráce v oblasti kultury a cestovního ruchu nadále pokračovala,“ řekl Jaroslav Šobr.


Radní PK Jaroslav Šobr společně s představiteli Centra Bavaria Bohemia v Schönsee
Hansem Eibauerem
a Vladimírem Dobríkem 


Radní PK Jaroslav Šobr společně s ředitelem Centra Bavaria Bohemia v Schönsee Hansem Eibauerem