Kulatý stůl seniorů

obrazek
26. září 2014 13:56, aktualizováno 12:56, Mgr. Jana Filípková

V rámci kulatého stolu seniorů přivítal dnes 26. září 2014 hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs na krajském úřadě členy Rady seniorů Plzeňského kraje a jednotlivé zástupce politických stran, kteří kandidují v říjnových komunálních volbách.

Před samotným představením zástupců jednotlivých zúčastněných politických stran, kteří měli možnost během vyhrazeného času v délce 5 minut, představit svůj politický program ve vztahu k seniorské populaci a co udělají pro to, aby se senioři měli lépe, vystoupil předseda Rady seniorů České republiky Zdeněk Pernes.

V nastíněné problematice týkající se seniorské populace došlo víceméně ke shodě v názorech napříč zúčastněných politických stran. Jednotliví kandidáti si uvědomují důležitost dělení velkých bytů na menší, malometrážní a jejich další výstavbu, finanční dostupnosti nájemního bydlení osamocených seniorek a seniorů, bezplatné městské dopravy pro seniory, kvalitní lékařské péče v městských nemocnicích, seniorských slev v městské kultuře, sportu a zoologických zahradách, podpory a rozvoje městských klubů důchodců i městských rad seniorů.

Z parlamentních stran, které kandidují do říjnových voleb, se zúčastnili kandidáti ČSSD, KSČM, TOP 09 a ANO. ODS se omluvila a představitelé KDU-ČSL bez zaslané omluvy se dnešní debaty nezúčastnili.

Fotogalerie: