Krajské kolo Malého záchranáře má vítěze

obrazek
15. června 2018 13:31, aktualizováno 12:31, Mgr. Jana Filípková

Boj o titul nejlepší malí záchranáři v Plzeňském kraji se odehrál za přítomnosti náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu  Ivany Bartošové v úterý 12. června 2018 v Plzni na požární stanici na Košutce. Do sedmého ročníku krajského kola soutěže Malý záchranář bylo nominováno 18 čtyřčlenných družstev, která prošla sítem devíti oblastních kol v Plzeňském kraji.

„Držím vám všem palce a jsem ráda, že jste si vybrali právě tuhle oblast, která je velmi významná. Je důležité znát a vědět, jak pomoci k záchraně života, k záchraně majetku. Věřím, že dovednosti a znalosti, co jste již získali ve vašich oblastních kolech, kde jste zvítězili, můžete někdy uplatnit i ve svém životě a stát se zachráncem svých kamarádů či cizích lidí“, řekla Ivana Bartošová, která děti na soutěži osobně přivítala. „Nezáleží na tom, jestli budete na stupínkách vítězů, ale všichni už jste vyhráli, že jste tady, a co vše jste se naučili.“

Soutěžící čekalo kromě vědomostních testů 9 praktických stanovišť, která prověřila, zda by si v případě mimořádné události či ohrožení jejich zdraví dokázali poradit.

Zlaté medaile, vítězný pohár a putovní pohár Malý záchranář si odvezli žáci 26. základní školy v Plzni.
Na druhou příčku se probojovala základní škola Merklín a třetí místo patřilo žákům ze ZŠ Bor.

Fotogalerie: