Krajská přehlídka středoškolské odborné činnosti

obrazek
29. dubna 2016 09:49, aktualizováno 08:49, Mgr. René Zeithaml

Na Gymnáziu Luďka Pika, Plzeň, se 27. dubna 2016 konalo krajské kolo ve Středoškolské odborné činnosti žáků středních škol.

Do krajské přehlídky postoupilo z okresních kol 45 prací od celkem 72 autorů. Středoškolská odborná činnost má celkem 18 oborů, z nichž na krajské přehlídce jich bylo obsazeno 17. Žáci vystupují před odbornou porotou s obhajobami svých prací formou prezentací. Z výše uvedeného počtu 45 prací pouze jedna práce z oboru zdravotnictví z důvodu nemoci neobhájila. Do celostátního kola byly vybrány jen nejlepší práce s nadějí na pěkné umístění.

Za zmínku stojí velmi hodnotné práce žáka Gymnázia J.Š Baara, Domažlice Pavla Kůse z oboru fyzika "Numerické řešení pohybu těles v gravitační interakci ve vybraných případech a diskuse jejího analytického řešení". Porotu zaujala také práce žáka pořádající školy "BlueMeteo – Meteostanice s Bluetooth LE a solárním napájením" z oboru elektrotechnika.

Slavnostního zahájení se zúčastnil člen Rady Plzeňského kraje pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslav Šobr. „Věřím, že vybrané práce uspějí a jejich autoři budou úspěšně reprezentovat výsledky svých prací i v náročné celostátní konkurenci," uvedl radní.

 
Soutěž zahájila učitelka Gymnázia L. Pika Eva Cibulková

 
Zahájení se zúčastnil člen RPK Jaroslav Šobr