Kraj podpořil dotací záchranné stanice pro živočichy

obrazek
10. dubna 2018 11:57, aktualizováno 10:57, Bc. Eva Mertlová

Plzeňský kraj pravidelně podporuje záchranné stanice živočichů v Plzni i mimo metropoli. Na dubnovém jednání zastupitelstva Plzeňského kraje byla schválena další podpora těmto spolkům. Na podporu projektu péče o handicapované živočichy dostala ZO ČSOP Spálené Poříčí 340 tisíc korun, ZO ČSOP-TOS záchranná stanice v Tachově dostala podporu 220 tisíc korun. Dalším podporovaným je DESOP - Záchranná stanice živočichů Plzeň s podporou projektu na provoz záchranné stanice ve výši 320 tisíc korun.

Radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Radka Trylčová navštívila záchrannou stanici v Plzni. V doprovodu Karla Makoně se seznámila s léčebným zázemím stanice, projekty druhové ochrany a ekologické výchovy přímo v terénu.

"Kraj pravidelně podporuje spolky zabývající se ochranou živočichů a ptactva, také letos zastupitelstvo schválilo finanční podporu těmto dobrovolným spolkům nejen na provoz, ale také na individuální projekty. V loňském roce byla podpořena nad rámec stanice ve Spáleném Poříčí," uvedla Radka Trylčová.

Fotogalerie